пʼятницю, 27 червня 2014 р.

Конституція України - основний закон держави.
- Ми живемо у незалежній країні, ім’я якій Україна. Всі ці роки – то роки нашого воскресіння, єднання, осмислення своєї долі й історії. А перед ними, цими роками незалежності, були століття, якими українці йшли до своєї держави.
- Найвищий закон утверджує багатовікове прагнення українського народу до незалежності і власної держави. Прийняття Конституції України є закономірною і важливою віхою в історичному розвитку України. Історики запишуть для прийдешніх поколінь, що в ніч з 27 на 28 червня 1996 року була прийнята і затверджена Конституція України.

      Наш погляд у майбутнім тоне,
      До щастя зводяться мости…
      Веди нас, Основний Законе,
      До заповітної мети!
     Такими словами розпочала свій вступ зав. бібліотекою присвячений 18 річчю проголошеня Конституції України. Слухачів ознайомлено з книжковою виставкою:  “ОСНОВА  ЖИТТЯ  –  МІЙ  ЗАКОН  ОСНОВНИЙ"         


   Ви вже маєте певні права, які гарантує Конституція. Проте не забувайте і про обов’язки. Обов’язки доньки чи сина, обов’язки учня,обов’язки людини...
Коли ми гортаємо сторінки Конституції,читаємо її рядки,найбільше нашу увагу привертає 2-й розділ «Права, свободи йобов’язки людини і громадянина», в якому є статті, щобезпосередньо стосуються насі наших батьків.
       Формування Конституції - це послідовний,  історично обумовлений процес, що становить собою триваючу конституційну реформу. Саме в даний момент ми знаходимось у вирі цього процесу.
   З дітьми проведено тренінг в вигляді герба в якому вони у чотирьох його частинках висловити свої думки та бачення змін до Конституції та кращого життя в своій рідній країні.
                                 

                          

Немає коментарів:

Дописати коментар