неділю, 15 червня 2014 р.

 НАВЧАННЯ МАЙБУТНІХ ПРАВОВИХ КОНСУЛЬТАНТІВ

    6-7 червня 2014року зав. бібліотекою Марія Вонхольська Жданівської сільської бібліотеки прийняла участь в навчанні  для потенційних кандидатів на посаду правових консультантів в м.Хмільнику. Участь в тренінгу взяли члени раніше сформованої групи, до якої увійшли вчителі історії та права, сільські бібліотекарі, журналісти та громадські активісти.
     Під час навчання тренінгу ми  дізналися про концепцію розвитку прав людини, про основи держави та права, розібрались з структурою органів державної влади та місцевого самоврядування, а також ознайомились з законами України «Про доступ до публічної інформації» та «Про звернення громадян».  
       Навчання для майбутніх правових консультантів відбувається в рамках проекту «Створення системи безоплатної правової допомоги в Хмільницькому районі», який реалізує громадська організація «ПРАВО», за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».                                     
      Партнерами громадської організації «ПРАВО» в реалізації цього проекту  виступає  Хмільницька райдержадміністрація, Хмільницька районна рада, Хмільницьке міськрайонне управління юстиції, а також Хмільницька районна бібліотека для дорослих.
CIMG4126       Завдяки вдалій побудові програми навчання, крім теоретичних знань, я отримала й практичні навички щодо підготовки заяв, скарг та запитів на інформацію.
CIMG4151
     В подальшому такі тренінги будуть продовжуватися. Навчальна програма складається з кількох блоків, ознайомлення з яким дасть відповіді на головні питання, з якими сільські мешканці звертаються по допомогу.
CIMG4157      Після закінчення навчальної програми її випускники зможуть працювати в своїх громадах правовими консультантами, отримуючи допомогу та консультації від Центру правової інформації та консультацій, який знаходиться в м. Хмільнику.    
CIMG4187CIMG4195

Немає коментарів:

Дописати коментар