пʼятницю, 5 серпня 2016 р.

День Села

Серед полів село чудове.
Тут на світанні запахи медові,
теплом вітрів овіяні стежини, 
і в цьому краї народились всі ми.
      5 серпня 2016року. В цей день в с.Жданівці започаткували традицію святкування Дня Села.
   Свято розпочалося в Жданівському Будинку культури святковим концертом.    Слова для привітання надавалися сільському голові Ядвіжиній С.З., генеральному директору ТОВ "Хмільницьке" Зверкову Є.М., шановним і почесним гостям: голові райдержадміністрації Євгеній Буткевич, заступник керівника виконавчого апарапу Валерій Нечипорук, депутат обласної ради Олександр Крученюк, Качанівський сільський голова Сергій Ратушний.
      Наше село славиться своїми здобутками у цукроваріні. Адже, завдяки цукровому заводу, який збудований ще у далекому 1852році, і досі функціонує та процвітає, жителі села, району та і всієї України забезпечені цукром..
    Концертна програма була цікавою та насиченою на музичні вітання, для наших шановних хліборобів та цукроварів,  працівників дитячого дитсадочка "Теремок", вчителів школи,працівників медичної сфери, приватних підприємців розташованих в нашому селі, бібліотекарю, працівників культури, поштового відділення зв'язку, сільської ради.
      У ході свята було відзначені номінації з врученнями ціних подарунків від ТОВ "Хмільницьке":
 Найстарша родина - Слічних Сергія Ілліча та Марії Григорівни, яка прожила разом більше 65років, виховали чотирьох дітей, дочекалися шість внуків та сім правнуків.
  Наймолодшу подружню пару - Данилишиних Ярослава і Світлану.
 Найстаріша жителька села - Новак Марія Петрівна ,1920р.н. виховала трьох діток, має пять внуків, троє правнуків та троє праправнуків.
  Наймолодшого жителя села - Сусол Івана Михайловича,
  Багатодітну сім'ю Ющишиної Валентини Володимирівни, яка народила, виховала і дала путівку в життя 9 своїм прекрасним дітям.
       У фойє Будинку культури бібліотекарем Вонхольською М.В.було організовано виставку робіт сільських умільців.
          Виставка умільців нашого села: На виставці придставлені роботи Басак А.О., Чумакової С. та її дочки, Холозінської Л.В., КраєвськоїЛ.А.,Поліщук Є.В., Задорожного І.О.,Картушен С.О., Петровської Д.О., Коведи О.,Гаврилюк Н.А.)
          Виставка малюнків: Наше село очима дітей.
        Нетрадиційні тегніки малювання дітей ЖданівськогоДНЗ.
          Виставка світлин випускників нашої школи з 1950-х років по даний час.
Продовжилося свято села на базарній площі смачною юшкою, кашою, шашликами  різними смаколиками та веселими розвагами, конкурсними призами. Для наймолодших жителів села працювали батут, гірка.

      Висловлюємо щиру подяку організаторам свята та спонсорам (ТОВ "Хмільницьке",підприємцям села, школі, сільській раді , працівникам культури і всім хто прийняв участя у святі)







Немає коментарів:

Дописати коментар