вівторок, 12 квітня 2016 р.

 Cемінар-навчання для окремих сільських рад

12 квітня 2016 року за ініціативи Жданівського сільського голови Ядвіжиної Станслави Зигмундівни на базі Жданівської сільської ради в рамках проектів USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні»  (ПУЛЬС) та Європейського Союзу «Прозорий, підзвітний, ефективний бюджетний процес на місцевому рівні в Україні» було проведено семінар-навчання для окремих сільських рад району, а саме: сільські голови та представники громадськості Березнянської, Маркушівської, Мар’янівської, Качанівської, Куманівецької, Скаржинецької, Сулківської та Терешпільської. 
На заході були присутні: депутати Вінницької обласної ради О.В. Крученюк та Є.М.Звєрков, голова районної ради З.Г. Бонсевич, заступник голови райдержадміністрації М.О.Чикотун, заступник керівника виконавчого апарату районної ради В.М.Нечипорук, керівник апарату райдержадміністрації Н.П.Ткачук,. Семінар проводили: Ігор Вернигор - консультант з питань бюджету та фінансів проекту «Прозорий, підзвітний бюджет», Сергій Романович – консультант з юридичних питань проекту «ПУЛЬС», Павлова Олена – консультант з інформаційних питань проекту «ПУЛЬС».
Консультанти із зазначених питань докладно та змістовно розповіли про переваги об’єднання територіальних громад, довівши це не просто словами, а на конкретних цифрах. Зокрема, як зразок, були представлені Калинівська та Студенянська об’єднані територіальні громади. Сільським головам було запропоновано визначитись із можливими варіантами об’єднання і найближчим часом подати свої пропозиції.
В ході дискусії, що зав’язалась під час проведення семінару, висловлювались різні, часто протилежні твердження. Проте, в результаті всі прийшли до єдиної думки: децентралізації та об’єднанню територіальних громад – бути.


Немає коментарів:

Дописати коментар