пʼятницю, 27 листопада 2015 р.

                        День пам'яті жертв голодомору.
Голодомор 1932-1933 років – геноцид України 

  "Три колоскн, закуті дротом,
три колоски, трн колоски ...
Над білим янголом скорботи –
незгасний духу смолоскип".
О.Кавуненко.
      Голодомор став страшною трагедією для українського народу. В історичній літературі немає одностайності щодо причин голодомору 1932 – 1933 років. Радянська історіографія заперечувала існування голодомору, а мільйони селянських жертв називала вигадкою націоналістів.
Голодомор 1932 – 1933 років – масовий, навмисно організований радянською владою голод, що призвів до багатомільйонних людських втрат у сільській місцевості на території Української СРР.
Напередодні дня Голодомору-геноциду 1932–1933 років в бібліотеці оформлено книжково - ілюстровану виставку " Україна пам'ятає, світ  визнає"                                
Годину памяті "Скорботна свічка памяті святої" наша бібліотека   провела  в залі засідань сільської ради. Виступила Сільський голова Ядвіжина С.З. -Дні скорботи і пам'яті приходять на Україну зраненою чайкою. Тужить вона за своїми стражденними дітьми – за мільйонами безвинних жертв Голодомору, штучно влаштованого в благословенному родючому краї сталінським режимом. Статистика свідчить, що понад десять мільйонів людей забрала з життя голодна смерть.
Бібліотекар Вонхольська М.В. провела перегляд літератури. Присутні переглянули документальний фільм "Голод 33".                
          

        Вшанували хвилиною мовчання пам'ять тих, хто за шматок хліба не доносив на брата, не відривав останній окраєць від голодних дитячих ротів не торгував святинею.
                         Було запалено свічку  пам'яті.

        Це наша історія, і ми повинні знати і пам’ятати ії.

Немає коментарів:

Дописати коментар